Музика, танц и компютърна анимация в “Споделено пространство“

Тази вечер от 19.00 часа е премиерата на танцовия спектакъл „Споделено пространство“  -  трета премиера на Държавна опера-Стара Загора за месец ноември. 

Музиката за спектакъла е на Асен Аврамов, Костюми и сценография Яна Дворецка, Визуални ефекти Илия Шекерджиев, Асистенти постановъчна работа Александра Манчева, Христина Петрова, Мирослава Захова (студенти от департамент Театър, Нов български университет-НБУ), Балетмайстор Алида Бонева.
Идеята и режисурата са на Анна Пампулова.
В „Споделено пространство“ участват Балетната трупа на Държавна опера-Стара Загора: Биляна Чолакова,Кремена Костова, Яна Кафалиева ,Пенка Димитрова,Петя Вънева,Радост Младенова,Ромина Славова,Цветелина Тенева,Юлияна Василева и Станко Танев. Специално е участието на Христина Петрова.

Ефектните костюми за спектакъла са изработени в шивашкото ателие на Държавна опера-Стара Загора с ръководител Мария Христова.

„Спектакълът съдържа поредица миниатюри, взаимно несвързани, изградени на базата на симбиозата между музика, танц и компютърна анимация. Във всяка от тях се развива различна човешка емоционална енергия. Създадох спектакъла, за да провокирам определени настроения у зрителя и танцьора, чрез помощта на редуването на визуални ефекти, различни по динамика танц и музика, без да налагам прецизно формулирано послание, а да стимулирам индивидуалните усещания и емоции на зрителите. Като филм с отворен край. Технологичният свят и връзката му с човешкия е напълно възможна и търпи своето развитие в позитивна насока, без да губим индивидуалната си сетивност и енергия“, каза Анна Пампулова.
 

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top