Димитър Митев: Искаме уволнението на Иванка Сотирова и оставката на Емил Христов

Днес пред журналисти Димитър Митев- зам. председател на СНЦ " Съюз на репресираните от комунистическия терор " в България поиска публично зам.кмета на Стара Загора- Иванка Сотирова да бъда уволнена, а председателят на общинския съвет- Емил Христов да подаде своята оставка.

Това се случи днес на пресконференция на тема:Актуален политически коментар. В нея взеха участие Димитър Станчев от дясноцентристко идеологическо движение, Димитър Митев и Богдана Камбурова- участничка в летните протести на Държавна опера Стара Загора.

По време на срещата Митев нарече председателя на местния парламент „Матросов на амбразурата”, който защитава агенти на Държавна сигурност". „Никога не съм искал оставката на Сотирова, защото е комунистка, а винаги съм изтъквал професионалните ѝ недостатъци”, обобщи зам.председателя.

Припомняме, че още през месец август беше поискаха оставката на зам. кмета Сотирова, както  и  на директор отдел култура и туризъм- Диана Атанасова по повод протестите от синдикати в Операта. „Сега вече не им искаме оставките, а уволнението”, каза емоционално Митев.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top