65 пациенти ежедневно обслужва Спешно приемно отделение

65 пациенти ежедневно обслужва Спешно приемно отделение

Сред най-натоварените звена в болницата остава Спешно приемно отделение (СПО).По информация на началника на отделението д-р Милена Василева в  момента там се работи на високи обороти, а за денонощието преминават между 60 и 65 пациенти, а ежедневно се хоспитализират между 35-40 човека.

Отбелязва се сериозно завишение на броя преминаващи болни. През септември в залата за реанимация са прегледани 1402 пациенти, 827 са хоспитализираните. Отделно през спешния травматологичен кабинет са прегледани 626, а са хоспитализирани 111.

За сравнение през 2012 г. - месец септември в залата за реанимация са прегледани 1259 души и хоспитализирани 635. През същия период на миналата година в спешния травматологичен кабинет са прегледани 649 пациенти и са хоспитализирани 95 души.

Част от пациентите постъпват в СПО след сигнал на тел. 112 и след извършен преглед в дома се насочват за разширени прегледи и хоспитализация. Все повече пациенти постъпват от региона на Казанлък, Чирпан, Раднево.Това се обяснява и с подобрената организация в лечебното заведение и с  доброто обслужване на болните в отделението.

Медицинският персонал в СПО се стреми да обслужва пациентите  бързо, компетентно назначавайки нужните изследвания и осъществявайки своевременни консултации със съответните профилни специалисти, за да може да се вземе правилно решение дали да се извърши хоспитализация или пък да се назначи лечение в дома.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top