Иванка Сотирова:Не съм допускала, че имам досие

Заместник-кметът на Стара Загора Иванка Сотирова категорично отрече да е била агент на Държавна сигурност. Тя  каза, че „никога не съм се определяла като такава. Не съм допускала през живота си, че имам досие”.

Бившият директор на ГПЧЕ „Ромен Ролан” сподели пред StaroZagorci.Com своите съмнения относно времето на създаденото й досие „когато бях учител във френската гимназия практиката ни беше да ходим на едногодишни специализации. Моята естествено беше във Франция през 1983-1984 г. Вероятно от предишната година съм била в полезрението на Народната милиция - дали да ме пусне в капиталистическа страна, или не. След като се върнах ме извикаха в Народната милиция и както всички ме питаха къде съм била, защо съм била, какво сме си говорили, та дори и в коя тоалетна съм била”, допълни  зам.кмета.

Веднага след достигането на информацията Сотирова е разговаряла с кмета на Стара Загора- Живко Тодоров. „След като научих се обадих на г-н Тодоров и му казах, че съм готова веднага да си подам оставката. Не съм аз човека, който ще тежи като воденичен камък.  В отговор на това кмета ми каза, че това е една политическа игра. Но дори и да ми приеме оставката това е негово право.”, каза зам. кмета пред StaroZagorci.Com.

В края на разговора ни с Иванка Сотирова тя допълни, че „Не се срамувам от нищо, защото нямам какво да крия. Никога не съм искала да навредя някому нито съм го правила”.

Коментирай!

Още новини

Scroll To Top